Содени пърленки

Малко си ги поизмислих, понеже не се справям с тесто направено с мая. правя ги за втори път и страшно ми харесват, особено със сиренце.









Необходими продукти:

брашно
кисело мляко
сода
2 яйца
сол
зехтин

Разбивам яйцата и към тях прибавям киселото мляко с разбитата вътре сода, разбърквам хубаво. Започвам да слагам брашното. Колко? Колкото поеме, така, че да стане хубаво не лепкаво тесто. Прибавям малко зехтин. Намазнявам леко тигана и оставям на котлона да се загрее. През това време откъсвам от тестото една топка и започвам да я разтеглям с ръце. (става и със точилка, но аз нямам) Разтягам колкото мога повече, дори някъде да се прокъса няма никакъв проблем. Слагам в тигана, а през това време правя следващата. Обръщам пърленката, която е в тигана и така докато хване лек загар. Стават много бързо и много вкусно.
Може докато са топли още да ги намажете с масло и да ги поръсите с чубрица или да ги натъркате с чесън. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче