Нахут с домати и кисели краставички


Нищо сложно, но се оказа много вкусно. Първото ми приготвяне на нахут беше катастрофа и мислех, че няма да повторя. Една приятелка обаче ми даде някои съвети и аз взех, че се осмелих. Резултата бе много вкусен.

Продукти, които използвах:

Нахут от консерва
Нарязани домати в консерва
кисели краставички
къри
сол
черен пипер
зехтин

Как го приготвих:

Изсипах в гевгир нахута и го измих (водата, в която е в консервата не ми е по вкуса), сложих го в тенджера, прибавих доматите, ситно нарязани краставички, подправките, зехтин и малко водичка, разбърках хубаво и сложих на котлона. Изчаках да кипне, разбърках и изключих. Оставих тенджерата докато спре да ври, около 15 мин.

Да ви е вкусно!














Коментари

Популярни публикации от този блог

Яхния от свинско с ориз

Свински пържоли с топено сирене и гъби