Яхния от свинско с ориз

Привет,
днес ще ви покажа една много любима моя рецепта, малко поизмислена, но всеки път става чудесна.



Какво ми е нужно:

свинско месо (днес използвах 3 броя пържоли)
лук
магданоз
доматено пюре
сол
черен пипер
зехтин

Как го приготвих:

Нарязах месото на дребно и в малко зехтин, заедно със ситно нарязаните лук и магданоз го сложих на котлона да се задуши за около 10-тина минути. След това долях вода, доматено пюре и подправките и го оставих да ври докато месото стане готово. Нужно ми е в тенджерата да има повече сос.
Оставям настрана и приготвям ориза, една чаша (в зависимост дали искам повече или по-малко избирам големината ѝ) и 3 чаши вода, малко сол и оставям да се свари. Когато и оризът е готов го прибавям към месото и разбърквам. Готово!

Харесвам тази рецепта, защото и двете ястия са готови и когато се смесят, оризът не изпива цялата вода от месото, зрънцата не са слепени, а всяко е отделно, яхнийката става сочна и е адски вкусна!

Да ви е сладко!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Пълнени чушки с кайма и ориз и сосче